Andere foto’s (2021)

15,00

Het album ‘Andere Foto’s’ ontstond toen Joke de onzekerheid van lockdowns en gedwongen vrije tijd te lijf ging op de beste manier die ze kende: nieuwe muziek maken. Het leidde tot bijvoorbeeld ‘Wat vraagt God van mij’ en de gevoelige single ‘Schoonheid van het Moment’.

De overige tracks op het album zijn ook uit het leven gegrepen; eerlijk over pieken en dalen maar met open vizier en een positieve houding. Of het nu gaat om genieten van vriendschap (‘Je Bent Hier Nu’), nadenken over ‘de grote vragen’ (‘Dit Is Wat Ik Weet’), nostalgie (‘Ik Denk Terug’) of het verwoorden van de liefde om iemand, die weg dreigt te drijven (‘De Deur Op Een Kier’).

Samen met haar man en producer Rob Buis en met onder andere de hulp van gitarist Arnold van Dongen (Ilse de Lange, Marco Borsato) zijn de nieuwe liedjes gevormd met een warm pop-geluid wat verfrist aanvoelt en toch ‘vertrouwd Joke’ blijkt. En als er iets vertrouwd is bij de zangeres, dan is dat de neiging om een brug te slaan naar de beleving van de luisteraar.

“Deze muziek is allereerst ontstaan vanuit en voor mijzelf” aldus Joke. “Maar als ze anderen kunnen helpen, woorden kunnen geven aan hun situatie of ze blij kunnen maken, dan is dat des te mooier!”

De titeltrack ‘Andere Foto’s’ is hier een mooi voorbeeld van. “Ik ben altijd wel een twijfelaar geweest” aldus Joke. “Maar nu zie ik ook om me heen hoe mensen dingen doen die ze eigenlijk niet willen – vooral uit angst voor het onbekende alternatief. Ze durven niet te luisteren naar de stem van hun hart. Het lied ‘Andere Foto’s’ gaat daarover. Het gaat niet over spijt hebben van je keuzes, maar het prikkelt tot nadenken. Zijn de foto’s die je aan de muur hebt hangen, degenen die je nu gelukkig maken?”

Dat Joke Buis zelf gelukkig is met de nieuwe muziek, staat vast. Meer dan ooit is ze overtuigd van de manieren waarop muziek een brug kan slaan tussen mensen. Of het nu door herkenning, nostalgie, liefde of genieten van het hier en nu komt; ‘Andere Foto’s’ geeft woorden en gevoel aan wat zoveel mensen meemaken.

Categorie:

Beschrijving

Joke Buis bouwt nieuwe bruggen met album ‘Andere Foto’s’ 
Muziek houdt herinneringen vast, confronteert, troost of doet dromen. Joke Buis kan er over meepraten. Op verschillende manieren heeft de zangeres de afgelopen jaren haar hart gedeeld. Totdat een pandemie haar met een frisse blik deed kijken naar haar leven en haar muziek. Het resultaat is het album ‘Andere Foto’s’, met liedjes die werken als een spiegel of foto aan de muur: eerlijk en herkenbaar en vooral recht uit het hart.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Andere foto’s (2021)” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere suggesties…

Titel

Ga naar de bovenkant