Zangeres Joke Buis maakt nieuwe gezangen en luisterliedjes, geïnspireerd door de kracht en wijsheid van oude liederen. Vanuit het besef dat we op de schouders van de generaties voor ons staan, wil Joke eeuwenoude thema’s als vertrouwen en hoop door laten klinken in haar nieuwe muziek. Het zijn nieuwe liederen met een knipoog naar het verleden, of oude liederen in een frisse, vernieuwde vorm. Altijd met het doel dichtbij de luisteraar te komen met een boodschap van vertrouwen en hoop. Vanaf medio 2019 deelt Joke haar muziek via haar nieuwe, muzikale meerjarenproject: “Vertrouwd en Nieuw”.

Vanuit haar grote liefde voor het oude kerklied bracht Joke Buis de voorbije jaren de kracht van oude liederen opnieuw voor het voetlicht. Door verrassende nieuwe arrangementen, hertalingen en het enthousiasme waarmee Joke ze vertolkt, raakte de muziek in een nieuwe vorm opnieuw jong & oud. Of het nu Johannes de Heer liederen waren, bekende hertaalde kerstliederen tijdens haar twee kersttours (2017 en 2018) of de bekende gezangen en opwekkingsliederen van haar cd Joke Buis Live (2018).

2019: Vertrouwd en Nieuw
Joke Buis slaat als zangeres vanaf 2019 een nieuwe, maar toch ook vertrouwde, weg in met haar muzikale project ‘Vertrouwd & Nieuw’. Voor het eerst zal ze nieuwe gezangen en luisterliedjes maken over thema’s die haar hart raken, waarbij oude liederen een belangrijke inspiratiebron blijven. Joke vertelt: “Juist in het maken van nieuwe muziek wil ik de inspiratie die ik haal uit oude kerkliederen door laten klinken. Ik word zo geraakt door het pure geloof dat er uit die liederen klinkt, het vertrouwen in God en de vaste hoop dat Hij ons vasthoudt.”

Joke deelt tijdens het project vanuit haar ontdekkingsreis naar nieuwe muziek. Onder meer door inspirerende teksten te delen, bijvoorbeeld over ‘vertrouwen’, en voorproefjes van nieuwe muziek te laten horen. “Bij het maken van nieuwe muziek kom ik zoveel moois tegen: liedteksten die mij raken, liederen die al honderden jaren oud zijn, maar heel dichtbij mijn hart komen. Niet alles zal op een cd komen, maar juist daarom vind ik het zo leuk om de komende jaren meer te kunnen delen, alsof mensen met me meereizen. Ik hoop dat wat mij inspireert en hoop en vertrouwen geeft, ook anderen mag inspireren en dichtbij Hem mag brengen.”

Updates?

Updates ontvangen van/over mij? Laat dan je mailadres achter en ontvang maandelijks Joke Nieuws. Je kunt mij ook volgen op Instagram, Facebook, Youtube en/of Twitter.