Laden Evenementen

Joke, Thomas en het koor nemen je mee, net als vorig jaar, met ontroerende luisterliedjes, mooie verhalen en meezingbare kerstklassiekers!

KLIK HIER om nu te reserveren en maak gebruik van de tijdelijke kortingscode: kerst24

Je hoeft maar even om je heen te kijken en het lijkt alsof alles verhardt. Online, op straat, de wereld wordt steeds harder. Als je dit dichtbij ziet komen, kan het je raken. Dat geldt zeker voor Joke Buis en Thomas Heikoop, die hun kersttour afgelopen jaar afsloten met de hoop van kerst die wat hen betreft het hele jaar mocht doorwerken. Eind 2024 zullen ze weer gezamenlijk concerten geven waarbij ze terugkijken op het jaar. Met de hartverzachtende boodschap van kerst in de muziek. Thomas Heikoop en Joke Buis presenteren samen met The Choir Company o.l.v. Betthilde Keij de kersttour ‘Hartverzachtend Kerst’!

Vorig jaar klonk de single ‘Het Hele Jaar December’ van Thomas Heikoop en Joke Buis. Ook tijdens de kerstconcerten klonk de gedachte erbij: wat zou er allemaal kunnen gebeuren als het het hele jaar December is? “We wilden zo graag dat we de zachtheid, het zorgen voor elkaar en de openheid over God in die maand, zo het hele jaar konden ervaren” zegt Joke. “Maar als de maanden verstrijken en het nieuws komt van alle kanten bij je binnen, dan lijkt dat zo ver weg. Niet alleen in een oorlog ver bij ons vandaan, maar ook in de eigen buurt. Ik las bijvoorbeeld pas dat supermarktpersoneel een bodycam moet gaan dragen om veiligheidsredenen. Dat vind ik verdrietig en beangstigend. En tegelijkertijd ga ik dan op zoek naar een ander geluid. Een verzachtend ‘tegen’geluid in een verhardende maatschappij. Dan mag ik de kracht van muziek weer ontdekken; hoe het ons hart kan verzachten. Al helemaal in combinatie met de liefdevolle en hartverzachtende boodschap van kerst.”

Thomas: “We sloten de kersttour vorig jaar af met het lied ‘Het Licht in Jou’. Een lied dat we maakten om ons publiek alvast een hart onder de riem te steken in lastige momenten die zouden komen in het jaar dat voor ons lag. We maakten het voor anderen, maar in het afgelopen jaar hadden we het lied misschien wel het meeste zelf hard nodig. Het kan een makkelijke weg lijken om je hart te laten verharden, maar we willen ons hart juist zachter maken – open en liefdevol zijn. Zo willen we naar het vieren van kerst toe zingen met de komende concerten!”

Deel dit verhaal online met anderen:

Ga naar de bovenkant