De afgelopen periode ben ik veel bezig geweest met het ontwikkelen en voorbereiden van een nieuw project. Zo heerlijk om creatief bezig te zijn en mooie muziek te maken! Het project gaat ‘Vertrouwd & Nieuw’ heten. En ik ben er heel erg enthousiast over! In mijn eerste blog vertel ik je er graag wat meer over.

Om te beginnen ga ik voor het eerst nieuwe muziek maken: gezangen en luisterliedjes, geïnspireerd op de kracht en wijsheid van oude liederen. Het zijn nieuwe liederen met een knipoog naar het verleden, of oude liederen in een frisse, vernieuwde vorm. 

Nieuwe liedjes? Ga ik dan nooit meer Johannes de Heer liederen of andere oude kerkliederen zingen? Nee hoor, wees gerust! Ik heb een grote liefde voor oude kerkliederen, die liefde blijft! Ik houd ontzettend van de kracht en wijsheid die uit oude liederen spreekt en ik realiseer me bij het luisteren altijd weer: de mensen die de liederen schreven en zongen, soms honderden jaren geleden, vertrouwden al op God en bleven dat hoopvol uitzingen, in alle omstandigheden. Oude liederen zullen tijdens mijn concerten, maar zeker ook bij het maken van nieuwe muziek altijd een vertrouwde rol spelen. 

‘Vertrouwd’ heeft ook sterk een link naar mijn start als solo-zangeres; toen God tegen mij zei: ‘Vertrouw Me maar’. Ik heb Hem vertrouwd en wil dat nog elke dag doen, met vallen en opstaan, want dat is niet altijd gemakkelijk, zeg ik heel eerlijk. Vertrouwen speelde altijd al een grote rol in de liederen die ik zong, en zal ook als een rode draad door dit project lopen. Zo deel ik regelmatig een liedtekst of een citaat over ‘vertrouwen’, hopelijk inspireert het jou!

Nieuw?
In “vertrouwd” klinkt ook een beetje ‘oud’ door, zeker in de combinatie met ‘nieuw’. Dat is bewust gekozen, omdat ik graag “oud & nieuw” met elkaar wil combineren. De wisselwerking vind ik zo mooi: of het nou een nieuw lied is met een stukje oude tekst, of een oud lied in een vernieuwde vorm. 

Een onderdeel van dit project is dus het schrijven van nieuwe liedjes. En voor het eerst heb ik daar een rol in! Je leest er hieronder meer over in mijn blog over mijn eerste nieuwe lied: ‘Gods hart klopt voor jou’.

Wil je live genieten van mijn nieuwe muziek? 

Op 15 november presenteer ik mijn nieuwe muziek tijdens het presentatieconcert ‘Vertrouwd & Nieuw’, in Veenendaal.