In mijn blog over het project ‘Vertrouwd & Nieuw’ vertelde ik je dat ik voor het eerst nieuwe gezangen en luisterliedjes ga maken. Mijn eerste nieuwe lied heet ‘Gods hart klopt voor jou’.

Voor het eerst heb ik zelf een rol in het schrijven van nieuwe muziek. Ik zal heel eerlijk zijn: ik dacht dat een rol in liedjesschrijven voor mij helemaal niet was weggelegd. Ik dacht altijd: ‘Dat kan ik niet’. En dat is niet bedoeld als valse bescheidenheid, maar het lukt mij gewoon niet om mijn gedachten in een liedtekst vorm te geven. Sterker nog: ik kan niet eens een sinterklaasgedicht maken :-)

Nou is het natuurlijk gemakkelijk om het dan te laten zitten en het liedschrijven opzij te schuiven. Maar voor iemand die mensen wil inspireren met hoop, vertrouwen en positiviteit, zou dat niet een hele sterke eerste stap zijn, toch? Dus hardop nadenkend bedacht ik me: laat ik het nou eens op een positieve manier benaderen; wat zou ik wel kunnen bijdragen aan het proces van liedjesschrijven?

Om ergens te beginnen heb ik een schrift gekocht en ben ik allerlei mooie liedteksten en quotes van anderen, citaten uit boeken die me grepen, stukjes van overdenkingen en mooie bijbelteksten gaan opschrijven. In de kantlijn heb ik daarbij mijn eigen gedachten opgeschreven. En zo ontstond een schrift vol met liedideeën en onderwerpen die me bezighouden. Een mooi startpunt waren voor schrijfafspraken met getalenteerde collega’s.

Gods hart klopt voor jou
Tijdens een ochtend met mijn man Rob, Kees Kraayenoord en Matthijn Buwalda, ontstond het lied ‘Gods hart klopt voor jou’.

Als tiener ben ik veel gepest en als je, zeker op die leeftijd, vaak genoeg hoort dat je er niet toe doet, dan ga je dat op een gegeven moment geloven. Jarenlang heb ik me minderwaardig en lelijk gevoeld, waardoor ik kansen heb laten liggen, niets durfde en mijn talenten niet ontwikkelde. Wat ontzettend jammer, onnodig en wat voelt dat als verspilde tijd! Wat had ik graag eerder met mijn talenten aan de slag gegaan, nu ik erop terugkijk. Natuurlijk weet ik dat voor alles een tijd is en dat het me gevormd heeft tot wie ik ben, dus het is goed, maar ik wil deze ervaring wel graag gebruiken om anderen te helpen. Mensen die bijvoorbeeld negatief over zichzelf denken, geen spannende of nieuwe dingen durven aangaan, kansen laten liggen uit angst wat anderen wel niet zullen denken, of zichzelf steeds vergelijken met anderen.

Ik hoop je met dit lied te inspireren om eens anders te denken. In het lied zing ik ‘Als je jezelf ziet zoals Hij, die jou bedacht heeft, naar je kijkt. Zou je dan durven stralen?’. Is het makkelijk om zo naar jezelf te kijken? Zeker niet! Maar weet uit ervaring dat het zo de moeite waard is om die strijd aan te gaan. Ik weet hoe het voelt, maar blijf niet hangen in de gedachte: ‘Wat kan ik nou?’ God gaat met je mee. Hij kan van je zwakte je kracht maken. Dat heb ik zelf ook heel sterk ervaren.

Gods hart klopt voor jou en voor mij. En ik moet mezelf aansporen dit niet te vergeten. Daarom dit lied, voor jou en voor mij. Voor mensen die, met vallen en opstaan, elke dag weer opnieuw willen vertrouwen op God.

Download hier het lied (MP3) + de liedtekst van ‘Gods hart klopt voor jou’.