Pers

Op deze pagina staat alle informatie die we publiekelijk beschikbaar stellen voor de media. Indien u extra informatie wilt over de Joke Buis en haar activiteiten, neem dan contact met ons via het contactformulier.

Joke Buis – Johannes de Heer Studio Sessies 2 – presskit

 pdf-bestandsformaat-icon Download het persbericht “Joke Buis presenteert ‘Johannes de Heer Sessies 2’ CD met livestream en concertreeks.”
zip-bestandsindeling-icon

 

Download de gehele persmap als ZIP bestand.

 • Persbericht (PDF)
 • Achtergrond informatie “bij de liederen”.
 • Audio fragmenten (MP3)
 • Biografie van Joke Buis (PDF)
 • 2 afbeeldingen

Persbericht: Joke Buis presenteert ‘Johannes de Heer Sessies 2’ cd met livestream en concertreeks 

Alleen de allerbeste liedjes blijven mensen decennialang raken en inspireren. Dat geldt zonder twijfel voor de liedjes uit de Johannes de Heer bundel. Zangeres Joke Buis en haar band bewezen het eerder al met de ‘Johannes de Heer Sessies Volume 1’. Vrijdag 16 september is, met een uitverkocht en via radio uitgezonden concert in Veenendaal, het nieuwe album ‘Johannes de Heer Sessies volume 2’ gepresenteerd. Dat concert krijgt een vervolg met een concertreeks in maart en april 2017, waarvoor de kaartverkoop inmiddels gestart is. 

“…Intiem, persoonlijk en tegelijkertijd heel feestelijk. Dankbaar dat wij er bij mochten zijn! … 

…Ontroerend mooie liederen op een bijzondere manier vertolkt … 

…Hier word ik gewoon blij van!” 

Zomaar een greep uit de reacties op het presentatieconcert van ‘Johannes de Heer Sessies volume 2’, dat tot 3 oktober te streamen is via de website van GrootNieuwsRadio (www.grootnieuwsradio.nl/jokebuis).

Het moeten opvallende reacties zijn voor wie de ‘Johannes de Heer’ liederen alleen terloops kent als een bijna honderd jaar oude liedbundel. Maar Joke Buis & band zijn er dan ook opnieuw in geslaagd om deze muziek te verfrissen en tot hun recht te laten komen voor nieuwe generaties.

De ‘Johannes de Heer Sessies’ werden twee jaar geleden een opvallend succes. Wat begon als een persoonlijke band met de liedjes uit haar jeugd, haar bijgebracht door haar opa, werd voor Joke Buis een waar passieproject. Door de oude liederen te voorzien van nieuwe arrangementen, die recht doen aan het origineel en voor een verfriste, pure benadering zorgen, wisten Joke Buis en haar man (tevens producer) jong en oud, oud en nieuw bij elkaar te brengen als nooit tevoren. Na een succesvolle concertreeks met een brassband van het Leger des Heils, werd de ‘Johannes de Heer Sessies volume 1’ cd genomineerd voor een Zilveren Duif Award.

Het ‘Johannes de Heer Sessies volume 2’ album laat een nieuwe selectie uit de bundel horen, waaronder ‘Dichter bij U’, ‘Daar Zijn Geen Grenzen’ en ‘Ik Wil Zingen van Mijn Heiland’. Onlangs werd de eerste officiële video (‘Daar Ruist Langs de Wolken’) gelanceerd op YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=2WH8W6Hul2M).

In maart en april komend jaar zullen Joke en haar band weer door Nederland trekken en de liederen van beide albums spelen. Het beloven weer avonden te worden waar jong en oud elkaar vinden in de muziek. “Wat is het mooi dat er generaties zijn die ons voorgaan, bij de hand nemen en ons blijven aanmoedigen om te blijven bidden en vertrouwen op God”, aldus Joke. “Ik wil daarvan blijven vertellen en ook met de liedjes van ‘Johannes de Heer Sessies volume 2’ mijn opa’s nagedachtenis en getuigenis levend houden.”

Kaarten voor de optredens (in Scheveningen, Arnhem, Goes, Koudum en Rotterdam) zijn te bestellen via www.truetickets.nl/jokebuis.

Joke Buis & band 

 • Concertreeks Johannes De Heer Sessies Volume 2
 • 11 maart 2017 – Scheveningen, Morgenstond
 • 18 maart 2017 – Arnhem, Heilige Geest Kerk
 • 25 maart 2017 – Goes, Westerkerk
 • 1 april 2017 – Koudum, Baptistengemeente
 • 8 april 2017 – Rotterdam, Kom en Zie
 • Alle optredens beginnen om 20:00 uur