We kunnen er bijna allemaal over meepraten, zeker nu tijdens een pandemie: stilgezet worden. Pas op de plaats moeten maken door omstandigheden. Ik ben gewend vooruit te kijken en denken, maar afgelopen jaar veranderde dat. Het leidde tot een nieuwe liedje ‘Schoonheid van het Moment’. Met deze single lanceer ik ook de hashtag #schoonheidvanhetmoment , zodat jij ook jouw mooie momenten onder die noemer kan delen.

Vanavond gaat de live-video om 20.30 uur in premiere op YouTube: https://youtu.be/JPTg_5tgpu0

De muziek en tekst gaan hand in hand in het vertellen het verhaal. De beelden die de tekst oproept, spreken tot de verbeelding. Voor mij staan de natuurschetsen uit het lied symbool voor fasen in het leven; gebeurtenissen die we doorstaan zonder vaak oog te hebben voor de mooie dingen die erin verborgen liggen. Voor wie echt even stil staat en om zich heen kijkt, gaat een wereld open.

Ik was altijd druk in mijn hoofd met lijstjes. Altijd was ik ze aan het afwerken in mijn gedachten terwijl ik ergens mee bezig was. Op een podium bedacht ik wat me later in het concert te doen stond. In ons gezin dacht ik aan de dingen die ik nog moest regelen om alles soepel te laten lopen. Totdat ik eens iets leuks aan het doen was en bewust dacht: ‘wat jammer dat dit over twintig minuten al is afgelopen’. Ik betrapte mezelf erop dat ik niet kon genieten van het moment. Ik ontzegde mezelf zo veel.

Samen met Rob (mijn man en producer) en schrijver Coen van den Heuvel ontstond ‘Schoonheid van het Moment’, in Coronatijd met behulp van Skype geschreven.

#schoonheidvanhetmoment

Iedereen kijkt uit naar het moment dat het land van het slot af gaat. Ik ook. In de tussentijd heb ik altijd geprobeerd om me te richten op wat nog wel kan. Als je nu terugkijkt op de afgelopen week, maand of mij betreft jaar: welk moment had van jou langer mogen duren? Je kunt het delen met de hashtag #schoonheidvanhetmoment.”