Ik heb nog zoveel vragen

Want wat je hebt begraven

Dat heeft toch ooit bestaan

Toen ik een jaar of 18 was had ik een aantal mensen om me heen die voor mij voorbeelden waren in hoe ze in het leven stonden. Ze waren onbevangen, hielpen mensen zonder iets terug te verwachten en namen de tijd om naar je te luisteren. We gingen samen naar concerten, festivals, avonden waar we van hart tot hart spraken. Het inspireerde mij om dat wat ik geloof, zo ook door te laten werken in het leven van elke dag. Een aantal jaren later kwam ik er achter dat er veel veranderd was voor die personen. Getekend door nare dingen die ze hebben meegemaakt, door teleurstelling in mensen of organisaties hebben ze losgelaten wat we als basis gemeen hadden. Dat raakt me heel erg. Als ik luister naar hun verhaal en alles wat ze hebben meegemaakt, dan snap ik het wel. Maar ik snap het ook weer niet omdat ik zelf nog leef vanuit die basis. En vanuit dat spanningsveld, dat gevoel van het snappen en het niet snappen, is dit nieuwe lied ontstaan.

‘Wat Ik Bij Je Zag’ is nu te beluisteren: https://lnk.fu.ga/jokebuis_watikbijjezag

‘Wat Ik Bij Je Zag’ lyricvideo: https://youtu.be/NxZ5A3jZ21w