Vandaag komt ‘Echt weggaan doe je niet’ uit! Het is een liedje wat erg bijzonder voor me is. Misschien heb je het al een keer gehoord bij één van de concerten in het afgelopen jaar.

Onbezorgd leven. Dat was waar mijn buurman naar verlangde. Hij streed al een tijd tegen kanker. Ik stelde me voor hoe het voor zijn vrouw moest zijn. Als je afscheid moet nemen van iemand waar je zoveel van houdt, wat is dan het belangrijkste wat er aan het eind overblijft? Dat is, denk ik, toch het delen van de gewone dingen met elkaar die ik zo vaak voor lief neem. Een verjaardag, op vakantie, samen eten, samen een film kijken. Het zijn vaak die herinneringen die altijd in je hart blijven. ❤️

Samen met Rokus Maasland, Arnold van Dongen en Rob Buis heb ik nagedacht over wat je nog zou kunnen zeggen als het afscheid nemen van een geliefde zo dichtbij is. Dit is wat we hebben geprobeerd te vangen in ‘Echt weggaan doe je niet’.

 

Luister hier naar de single: https://linktr.ee/jokebuis

Denk je aan iemand in het bijzonder bij het luisteren van dit lied, stuur het gerust door.

 

Liefs, Joke