Rob en ik kennen Rokus al heel lang. Met mijn eerste coverbandje speelde ik regelmatig in café De Maatschappij in Scheveningen waar het bandje van Rokus ook optrad. Dat is een jaar of 20 geleden. Rob stond als producer aan de wieg van het 1e album van The Bowery en Rokus en Rob schreven samen een aantal liedjes voor mijn eerdere albums (o.a. Altijd en Andere foto’s). En ook voor nieuwe album van The Bowery zijn ze samen aan het schrijven. Zo zijn we achter de schermen vrij intens betrokken bij elkaars muzikale carrière.

Toen in de zomer van 2020 die muzikale carrières als gevolg van corona op pauze leken te gaan, spraken we iedere maandag met elkaar af. Gewoon, omdat het kon en omdat we een verlangen hadden om zonder kaders wat moois te maken. Mijn volle agenda was veranderd in een boek met lege blaadjes. En dat gaf uitdagingen, maar ook veel ruimte voor nieuwe dingen!

Dat resulteerde de creatieve maandagen, waarin ik in mijn vorige blog schreef. Liedjes over het leven, over de fase waarin je zit als je rond de 40 bent. De leeftijdsfase waarin veel vrienden gezinnen hebben en of geen gezin hebben gekregen. Een fase waarin er minder bruiloften zijn, wel scheidingen. Mensen die zichzelf opnieuw uitvinden en mensen die denken: is dit het nu? Het is ook de fase waar ernstige ziektes ineens ook bij vrienden terecht komen. Het is niet meer vanzelfsprekend dat je je ouders nog minimaal 20 jaar bij je hebt.
Dit is een fase waarin ik wil kijken, zien, praten, vragen, luisteren, denken, bewust leven, genieten. En van daaruit: creëren.

Op 22 april komt er een stormachtig duet met Rokus uit met een hele positieve vibe!
Live meemaken? Rokus is mijn gast tijdens de theaterconcerten op 2 en 10 juni! Daar wil je bij zijn! Ga naar truetickets.nl/jokebuis