Presentatieconcert ‘Vertrouwd & Nieuw’ (uitverkocht)

Home>Evenementen>Eigen concert, Home>Presentatieconcert ‘Vertrouwd & Nieuw’ (uitverkocht)
Laden Evenementen
Dit event is voorbij.

Let op: dit concert is UITVERKOCHT, er zijn geen kaarten meer beschikbaar! In 2020 toert Joke met ‘Vertrouwd & Nieuw’ door Nederland. Wil je als eerste op de hoogte gebracht worden van nieuwe data en locaties? Schrijf je dan in voor Joke Nieuws op deze pagina.

Op 15 november presenteert Joke haar nieuwe muziek tijdens een speciale concertavond in de Verbinding in Veenendaal. ‘Vertrouwd & Nieuw’ komen bij elkaar tijdens een avondvullend programma, met nieuw geschreven gezangen en luisterliedjes, hertaalde Amerikaanse hymns en uiteraard ontbreken klassieke liederen uit Joke’s repertoire niet.

Vanaf mei 2019 start Joke Buis met een een nieuw muzikaal meerjarenproject, ‘Vertrouwd & Nieuw’, waarin ze voor het eerst nieuwe gezangen en luisterliedjes maakt, over thema’s die haar hart raken. Ze laat zich daarbij inspireren door de kracht en wijsheid van oude liederen. Vanuit het besef dat we op de schouders van de generaties voor ons staan, wil Joke dichtbij de luisteraar te komen met eeuwenoude thema’s als vertrouwen en hoop. 

Joke vertelt over de nieuwe weg die ze inslaat: “Na het maken van de Johannes-de-Heer cd’s, ‘Kerst bij Joke’ met hertaalde kerstliederen en ‘Joke Buis Live’ (met bekende oude gezangen) stond ik op een soort kruispunt. Ik heb een grote liefde voor het oude kerklied, maar wilde daar ook iets aan toevoegen, iets nieuws vanuit eigentijdse thema’s die mij bezighouden. Ik stelde mezelf de vraag: wat wil ik de komende jaren graag delen, wat vind ik echt belangrijk?

Oud en Nieuw

Tijdens het zoeken naar een antwoord op die vragen merkte Joke dat ‘vertrouwd’ en ‘nieuw’ dicht bij elkaar liggen: ‘Ik geniet van de wisselwerking tussen ‘oud’ en ‘nieuw’. Die wisselwerking wil ik meenemen in het maken van nieuwe muziek: nieuwe liederen met een knipoog naar het verleden, en oude liederen juist in een frisse, vernieuwde vorm brengen.”

Nieuwe cd

De concertavond staat ook in het teken van Joke’s nieuwe cd, de eerste cd vanuit het project ‘Vertrouwd & Nieuw’. Deze zal in het najaar (oktober) uitkomen, precies 5 jaar na de eerste Johannes de Heer cd.

Tickets reserveren op Truetickets.nl