Met enorm veel liefde, plezier en toewijding werk ik al meer dan een jaar aan ‘Vertrouwd & Nieuw’! Een nieuw muzikaal meerjarenproject waarvan ik op 4 oktober de eerste mijlpaal met je wil delen: op die dag komt mijn nieuwe CD uit! Ik ben heel blij, trots en dankbaar dat ik via dit album, dat ook ‘Vertrouwd & Nieuw’ gaat heten, nieuwe liederen aan je mag presenteren.

Ik realiseerde me tijdens de vakantieperiode dat we veel energie steken in vooruit kijken en het maken van nieuwe plannen. Hoe waardevol en belangrijk dat ook is, wat is het soms ook goed om stil te staan. Muziek zet mij vaak even stil, helpt me terug te kijken en te zien welke weg God gaat met mij en met mensen. Met nieuw vertrouwen kijk ik dan weer vooruit.

In ‘Vertrouwd & Nieuw’ komt dat terug: ik wil me laten inspireren door liederen van ‘toen’ bij het maken van muziek voor ‘nu’. Wat ik zo mooi vind is de rijkdom en wijsheid van oude liederen, in de melodie en in de teksten en het besef dat er generaties voor ons al zongen over thema’s als vertrouwen, hoop en genade. Een getuigenis dat God bij ons is, dat hij trouw is en ons niet loslaat.

Dit nieuwe album brengt oud & nieuw samen, en je zult merken dat ‘vertrouwen’ er als rode draad doorheen loopt. In nieuwe luisterliedjes, zoals Gods hart klopt voor jou, gaat het over identiteit en zelfvertrouwen en in Altijd over onvoorwaardelijke liefde. Daarnaast heb ik prachtige, oude hymns uit de Amerikaanse gospelcultuur gebruikt als bron voor nieuwe gezangen. Liederen die miljoenen Amerikanen kennen, maar in Nederland nog nauwelijks bekend zijn. Ik vind het geweldig om die liederen nu, hertaald en in een frisse vorm, met jullie te gaan delen. Nieuwe vertolkingen van de Nederlandse ‘klassiekers’ Ik bouw op U en Omdat Hij leeft, maken het verhaal van de nieuwe CD voor mij af.

Ik hoop dat ik jou met mijn muziek ook even stil mag zetten, bij woorden vol trouw, hoop, liefde en genade. Woorden die soms nieuw zijn, soms wat ouder, maar juist door die combinatie nog krachtiger mogen klinken. Vertrouwd… en toch nieuw.

Wil je de nieuwe CD alvast bestellen?